TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00163

A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00163 azonosítószámú „Megújuló Színház” című pályázat keretében megújul a Komlói Színház- és Hangversenyterem színpada, és bővül technikai felszereltsége.

A projekt célja a Komlói Színház infrastruktúrájának fejlesztése, amely igazodik a HKFS-ben megfogalmazott célhoz: a meglévő közösségi objektumok infrastrukturális fejlesztésével, közösségi terek létrehozásával hosszú távon biztosítani az épített környezetet, a tárgyi, technikai feltételeket a közösségi élet fejlesztéséhez.

A Színház színpadi terét „a pincétől a padlásig” megújítjuk, a modern elvárásoknak megfelelő, esztétikus teret hozunk létre. A padló felújítása, balettpadló beszerzése, az előfüggöny bélése, a takarófüggönyök cseréje, a függönyhúzó rendszer megújítása és a színpad falainak festése komfortosabbá és esztétikusabbá teszik a játékteret. Fénytechnikai eszközök javítják a látványt javítják. Mobil színpadelemekből és székek segítségével a kamara előadások számára alakítható ki megfelelő nézőtér.

Színpadunk fejlesztését a fellépő csoportok igényeihez alakítva terveztük meg, hogy az általunk biztosított feltételek lehető legjobban támogassák közösségi tevékenységeiket.

A Széchenyi 2020 program keretében vissza nem térítendő támogatás keretében 15 millió forint kerül felhasználásra.
A projekt 2021. 03. 30-án zárult. 15.000.000 Ft összegben újítottuk fel a színpadot.