2022.03.28.

Európa legmodernebb szállítható koncertorgonájával

Fekete Nándor orgonaművész, Európa legmodernebb szállítható koncertorgonájával több száz telt házas, nagy sikerű templomi, rendezvénytermi és szabadtéri hangversenyt adott már. Róla és munkásságáról mindent megtalál hivatalos honlapján: www.nandorgona.hu

„Zene a képekben” címmel ezúttal egy olyan programzenei összeállítást álmodott meg, amely már a zenével egyenrangú szintre emeli a látványelemeket. A hangversenyen a közönség azokat a zenéhez időzített művészi fotókat láthatja a kivetítőn, amelyek a zeneszerzők lelki szemei előtt is lebeghettek a művek megalkotása közben. Ennek köszönhetően a publikum még jobban megérti és átéli az éppen soron következő orgonadarabot. A fotósorozat elkészítéséhez minden adott volt abban a városban, ahol zenei pályafutása kezdetét vette, Miskolcon. Így jött az ötlet, hogy eme összművészeti produkcióra K. Orosz Ila fotóművészt kérje fel, aki helybeliként ismeri a környék összes csodáját.
Az egyórás koncerten sokak által ismert, világklasszis zenekari alkotások zseniális orgonaátiratai sorakoznak fel, és ez alkalommal sem maradhatnak el tolmácsolásában – a közönség sorai közt sétálva – a zeneművek hátteréről szóló történetek, amelyek továbbsegítik megértésüket.