2021.11.19.

EMT-TE- A-B-20-1136

Színházunk számára fontos, hogy mozgás-, látás- és hallássérült látogatóink is akadálymentesen látogathassák programjainkat. Az elnyert támogatás segítségével javítottunk elérhetőségeinken.

A fejlesztésekhez szakértők szakmai támogatását vettük igénybe.
A pályázati támogatásból megvalósult a meglévő lépcsőlift felújítása, kicserélésre kerültek a mozgó alkatrészek, valamint olyan elektronika került kialakításra, ami lehetővé teszi a megbízhatóbb üzemeltetést: az új kijelzőn követni tudjuk az akkumulátorok töltöttségét.
A projekt keretében szereztünk be egy menekítőszéket, amely tűz esetén, áramszünet alatt is lehetővé teszi a mozgássérültek biztonságos menekítését az épületből.
A nézőtéren kerekesszékes helyeket alakítottunk ki. A mozgáskorlátozott nézők előre jelezhetik igényüket az előadáson való részvételre. A nézőtéren történt átalakítás segítségével 1 vagy 2 kerekes széknek tudunk megfelelő helyet kialakítani, amely akadálymentesen megközelíthető.

Színházunk nézőteréhez vezető széles, dekoratív lépcsőjén az új lépcsőkorlát kiépítésével az idősek és mozgásukban akadályozottak számára kényelmesebb és sokkal biztonságosabb feljutást biztosítunk. A lépcsőfokok alá elhelyezett lépcsővilágítás segítségével mindenki jobban láthatja a kontúrokat, amelyek a gyengén látóknak is biztosabb támpontot adnak.

 

Színházunk a művészek számára is akadálymentes, a hátsó bejárati ajtót az akadálymentes ajánlásoknak megfelelően olyan ajtóra cseréltük, amelynek szárnya a megfelelő méretben nyitható, és így teljesen alkalmas akadálymentes bejutásra, a színpad és a kiszolgáló helyiségek kerekes székes megközelítésére.
Köszönjük a pályázati támogatást, amely segített bennünket ahhoz, hogy azok a nézőink, fellépőink, akik valamiben akadályoztatottak, könnyebben és biztonságosabban mozoghassanak intézményünkben. Voltak már akik éltek a lehetőséggel, és pozitív visszajelzéseket kaptunk a fejlesztésekről. Nevükben is köszönjük!