2019.03.03.

kellemes időutazás a New Generation táncosaival

Van egy huszonéves éves srác, hip-hopos. Évek óta vezeti a gyerekcsoportjait, ma már profin, fegyelmezetten. Több településen vannak csoportjai: Komlón, Bonyhádon, Orfűn, stb. Elvégezte a táncművészetit, és minden nyáron a new yorki Broadway táncstúdióiba jár továbbképezni magát. Évről évre egészestés táncjátékkal mutatkozik be a Komlói Színházban. Ő a darab írója, koreográusa, díszlettervezője, betanítója, producere, stb. Azt mondhatjuk: ez a keratív ipar?

Most kiérdemelte minden elismerésem: #retro címmel csinált egy kétfelvonásos, teltházas sikerdarabot, mekönnyezték, állva tapsolták. Kb. 50 gyereket vont be, hihetetlen rendezetten. A sztorit nagyon eltalálta: 2020-ból utaztak vissza időben a '90-es évekbe, és ezzel megoldott néhány fontos nehézséget: a karakterek illenek a szereplő gyerekekre, de a - tulnyomó részt felnőtt - közönségéhez szól, van mondanivalója: a poénok mellett a generációk-közti surlódásokról, némi önkritikával. Megható és elgondolkodtató pillanatok, nem túl didaktikus, nevelő szándékú kiszólások.

Mindehhez hozzájön, hogy a Színház jól kiatalált technikai ötleteinek segítségével igen látványos lett - ellensúlyozva a gyengeségeket, a színpadi játék és beszéd körüli problémák. Szerethető élmény. Szórakoztató és élvezetes koraesti elfoglaltság. Aki még nem látta, nézze meg - lesz belőle ráadás.