2018.09.27.

Hernádi Judit és Kern András vendégjátéka Komlón

Stephen Sachs szórakoztató színműve 100 percben egy modern festmény eredetisége körül forog. Lehet-e egy lakókocsi-parkban élő ex-pincérnő egy százmilliós kép tulajdonosa, vagy sem? – ez itt a kérdés.

Az említett ex-pincérnő, Hernádi Judit szakértőt hív New Yorkból, akit Kern András személyesít meg, és az, amit látunk kettejük egyetlen beszélgetése. Ennyi a lényeg, amely az Orlai Produkció honlapján szereplő 11 soros leírásból is átjön, és el kell ismerni, hogy ennél részletesebb ajánlót az előadás tényleg nem igényel.

Amit látunk nem egy rendkívül különleges színpadi remekmű, nem fogjuk a hatására megváltoztatni az életünket, viszont pontosan azt kapjuk, amit várnánk: az IGAZI Hernádi Juditot és az IGAZI Kern Andrást láthatjuk ismét együtt játszani, nagy összhangban. Vannak (egészen hosszúnak tűnő) pillanatok, amikor a nézőt egészen lenyűgözi a két színész játéka, akik ugyan megtartják saját egyéniségüket is, de mégis elhihető nekik az átváltozás. Feltárulnak a szereplők életének múltbeli traumái, ezek feldolgozásának nehézségei, amelyek esetleg nekünk is ismerősek lehetnek, még akkor is, ha mi, nézők sem ennyire mélyen, sem ennyire magasan nem állhatunk, mint ők. A humor sokat segít, jól jön most is.

Szórakoztató színház, fájdalomcsillapítónak kiváló, és a megtekintés idejére biztosan kikapcsol a hétköznapi életünkből, és néha már ez is jól esik.

forrás: MakkZs - https://mezeinezo.blog.hu/