2013.08.16.

Hobo koncertje mesterei tiszteletére

Földes László, Hobo hármas oltárát három ikonikus személy, József Attila költő, Jim Morrison, a The Doors énekese és dalszövegírója, valamint Vlagyimir Viszockij színész, énekes, költő, a '60-as, '70-es évek orosz bálványa alkotja. Hobo, saját bevallása szerint nem akarja újraértelmezni mesterei dalait és verseit, csupán tisztelegni szeretne előttük, szövegválasztása és előadásmódja mégis egyfajta interpretációs keretet ad az előadásnak, az értelmezés játékára buzdítja a hallgatót. A személye által életre keltett szövegek párbeszédet folytatnak egymással, s egésszé állnak össze az est végére.  
A dalok és versek visszatérő elemei, melyek ellentétpárokat alkotnak egymással, a bűn és a bűnbocsánat, a szabadság és a rend, a magány és az emberiséggel vállalt sorsközösség, Isten és Isten hiánya. A blues- és rockdalok ősi, ösztönös és misztikus, sámáni világba kalauzolnak, jól egészítik ki a szövegeket.
József Attila, Morrison és Viszockij szövegei más-más időben, társadalmi közegben születtek, mégis koherens szövegvilágot alkotnak. Hobo irodalmi estjén egy belső utat járhatunk végig, hiszen legyen szó akár a '20-as, '30-as évek Magyarországáról, akár a '60-as évek Amerikájáról, akár a brezsnyevi idők Szovjetuniójáról vagy saját korunkról, az embernek mindig ugyanazzal kell szembenéznie, s ez a valaki önmaga.
  (GYULAI HÍRLAP  Súr Enikő  http://www.gyulaihirlap.hu)

Belépődíj: 1.500,- Ft